Sakal Ekimi Sonrası Ne Zaman Sakal Sahibi Olurum?

Writer Come2Care 15.06.2022

Toplumlar özelinde farklılaşabilse de genellikle sakalın erkeklerin estetik görünümünün önemli unsurlarından biri olduğu kabul edilir. Hatta sakal için “erkeğin en önemli aksesuarı” tabiri dahi kullanılır. Bu durumda erkeklerin doğuştan sakalsız olması ya da zaman içinde çeşitli ilaçların yan etkileri, bazı hastalıklar veya genetik etkenlerle sakalların dökülmesi hem estetik görünümden uzaklaşmaya hem de öz güven eksikliği yaşanmasına neden olabilir. Sakal ekimi söz konusu sorunları yaşayan erkeklerin istedikleri görünüme ve öz güvenlerine kavuşmasını sağlayan etkili bir yöntem olma özelliğine sahiptir.

 

Sakal Eksikliği Neden Olur?

Erkeklerde testosteron ile sentezlenen bir kimyasal sakal üretiminden sorumludur. Bu doğrultuda erkek vücudunun testosterona nasıl tepki verdiği sakal yoğunluğu üzerinde etkilidir. Sakal eksikliğinin altında yatan neden genellikle testosterondan sentezlenen bir molekül olan DHT ya da testosterondur. Erkekte testosteron seviyesinin normalin altında olması tüysüz bir çeneye dahi neden olabilir. 

Bunun dışında kullanılan bazı ilaçların yan etkileri, sakal bölgesinin yanma ya da kimyasal maddeler nedeniyle zarar görmesi, genetik etkenler, saçkıran gibi çeşitli hastalıklar ve benzeri etkenler sakal eksikliğinin nedenleri arasında sayılabilir. Nadir olmakla birlikte aşırı stres de sakal eksikliğine yol açabilir.

Hormon dengesizliği, ilaç kullanımı ya da hastalık nedeniyle sakal eksikliği yaşanıyorsa öncelikle bu sorunların giderilmesine yönelik tedaviler uygulanmalıdır. Genetik etkenler, yaralanma ya da yanık gibi fiziksel nedenlerin söz konusu olduğu durumlarda doğrudan sakal ekimi yöntemine başvurulabilir.

 

Sakal Ekimi Kesin Olarak Sonuç Verir mi?

Sakal ekimi; bölgesel sakal seyrelmeleri, eksiklikleri olan, çeşitli nedenlerle sakal kaybı olan ve hiç sakalı bulunmayan kişilere yapılabilir. Saç ekimi işleminin yüzdeki sakal bölgesine uygulanması yoluyla gerçekleştirilen sakal ekimi sakallardaki seyreklik probleminin yanı sıra sakal çıkmama sorununun giderilmesi noktasında da etkili bir çözümdür.

Sakal ekimi konusunda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip bir ekip tarafından, kişiye özel planlama yapılması ve doğru uygulamayla tamamlanması halinde sakal ekimi kesin olarak sonuç verebilir. Elde edilecek sonuçların kalıcı ve başarılı olması için uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğu unutulmamalıdır.

 

Tedavi Sonrası Sakallarım Ne Zaman Çıkar?

Sakal ekimi doğru uygulandığı takdirde iyileşme süresi kısa olan bir prosedürdür. Sakal ekimi işleminden sonra iğne noktalarında kabuklanmalar olması normaldir. Sakal ekimini izleyen 2 ila 4.hafta arasında şok dökülmeler yaşanabilir. Genellikle sakal ekimi uygulamasının ikinci ayından itibaren hastanın sakalları tamamen sağlıklı olarak yeniden çıkar. Sakal ekiminin ardından ortalama 4 ila 8 ay sonra sakallar kalıcı olarak çıkmaya başlasa da uygulamanın nihai sonuçlarını görmek için ortalama 8 ila 12 aylık bir süreye gereksinim duyulması mümkündür.

BOOK YOUR FIRST CONSULTANT TODAY